Werkwijze

Soms raakt uw energie uit balans en kan deze zichzelf niet goed herstellen. Daardoor kunnen klachten en ziektes ontstaan. Praktijk Triskel behandelt niet alleen de klacht, maar gaat hierbij ook op zoek naar de achterliggende oorzaken en de oorsprong van het ontstaan hiervan.

Hoe kan uw energiebalans eigenlijk verstoord raken? Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan een allergie, vitaminetekort, stress of verkeerde voeding. Het is belangrijk om die oorzaken te achterhalen. De praktijk beschikt over een breed pakket behandelmethodes om te kunnen zien wat er in uw geval speelt en deze te behandelen.

Binnen de Praktijk zijn zowel volwassenen als kinderen welkom in alle leeftijdsfases.

Op deze pagina geef ik u een blik op wat er onder andere mogelijk is binnen een behandeltraject.


Behandelmethodes

Kinesiologie

Binnen de Kinesiologie (spierspanningstesten) zijn een groot aantal methodes te gebruiken om verstoringen op te sporen en de juiste behandeling hiervoor in te zetten. Een afgeleide vorm van de spierspanningstest is de meting met de biotensor. Dit is een instrument voor het testen van de toestand van het lichaam op alle gebieden. Het universum inclusief alles wat leeft hierin heeft een bepaalde trilling ten opzichte van elkaar. De biotensor kan deze trillingen opvangen via de persoon die deze gebruikt. Hierdoor worden verschillen meetbaar en sporen we de disbalansen op die klachten geven en de oorzaak waarin deze ten grondslag ligt. Verschillende oorzaken kunnen gevonden worden, onder meer in voeding, fysiologische processen, stress, maar ook emotionele lading vanuit trauma of gebeurtenissen die geweest zijn of op dat moment spelen.

Natuurgeneeskunde

Wanneer er via de biotensor een disbalans wordt aangegeven, wordt er gezocht naar natuurlijke middelen om deze op te gaan heffen. Diverse middelen waaronder bloesemessences, homeopathische, fytotherapeutische middelen, nosoden, supplementen, ontgifting, maar ook door middel van symbolen, coderingen, kleuren, edelstenen, affirmaties etc. kunnen worden aangeboden. Om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen zal er binnen de Natuurgeneeskunde gezocht worden naar alle kennis die er is binnen verschillende vakgebieden. Wanneer ik denk dat een aanvulling van Reiki, Guasha, Psyck-k, Quantum Touch, Acces Bars passend zou kunnen zijn, maak ik dit bespreekbaar en kan er eventueel een combinatie hiervan ingezet worden.

Guasha

Guasha is een eeuwenoude techniek die in vele landen van Zuidoost Azië beoefent wordt en al duizenden jaren oud is. Een therapie die in Europa aan grote populariteit wint. Tijdens een behandeling wordt er olie op de huid aangebracht. Met een speciale steen die is vervaardigd uit steen of hoorn strijkt de therapeut over de huid. Daardoor ontstaat er een zuiging onder de huid, komen er afvalstoffen vrij die zijn opgeslagen in het bindweefsel, spieren en gewrichten. Deze worden zichtbaar als lichte tot donkerrode plekken onder de huid. De huid zelf wordt niet beschadigd. hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis is. Over het algemeen verdwijnen deze plekken binnen 3 tot 7 dagen. Zodra afvalstoffen opgeruimd worden ontstaat er ruimte om weer mee te gaan bewegen. Het betreffende orgaan wat correspondeert kan hierop ook gaan helen. Een guasha behandeling kan gevoelig zijn op plaatsen waar blokkades aanwezig zijn. Maar vaak wordt het als een weldaad ervaren en geeft het een algehele verbetering van klachten.

Acces Bars

Acces Bars zijn 32 drukpunten op het hoofd die staan voor verschillende contexten in je leven. Op deze drukpunten liggen alle gedachten, ideeën, overtuigingen, besluiten, gevoelens en emoties opgeslagen met betrekking tot de specifieke context. Door het "runnen "van de Bars wordt overbodige ballast verwijdert zodat er meer rust, ruimte, en ontspanning in lichaam en geest kan ontstaan. Dit gebeurt door de drukpunten licht aan te raken waardoor oude gedachten, gevoelens, en emoties die opgeslagen liggen en die geen bijdrage meer hebben, ontladen en worden losgelaten.

Psych-K

Psyck-K is een krachtig proces om onderbewuste overtuigingen die je in het dagelijks leven belemmeren, om te zetten in ondersteunende overtuigingen. Vanuit het gezin waar we opgegroeid zijn hebben we vanaf onze geboorte al te maken met bepaalde ideeën, patronen en gewoontes. Naarmate we ouder worden neemt dit steeds meer toe. Als je goed gaat kijken zijn er vele overtuigingen die we ons eigen maken zonder dat we dit beseffen, maar sommige van deze overtuigingen kunnen zo negatief aanwezig zijn dat deze ons sterk beïnvloeden in ons leven en zeer belemmerend kunnen werken in onze groei. Met psych-k sporen we deze belemmeringen op en gaan samen bekijken wat wel gewenst is. Via een bepaalde techniek kan een belemmerende overtuiging op een zeer diep niveau verandert worden in een positieve overtuiging. Zodra het onderbewustzijn gelooft dat het zo is, kan de verandering doorgevoerd worden in je leven.