U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Santai Guasha

Guasha is een eeuwenoude techniek die in vele landen van Zuidoost- Azie beoefent wordt en al duizenden jaren oud is. Een therapie die in Europa aan grote populariteit wint.

Tijdens een behandeling wordt er speciale olie op de huid aangebracht. Met een zogenoemde "schraper" die is vervaardigd uit Hoorn of Jade strijkt de therapeut over de huid. Doordat hierdoor een zuiging ontstaat onder de huid, komen afvalstoffen naar de oppervlakte die zijn opgeslagen in het bindweefsel, spieren en gewrichten. Deze worden zichtbaar als lichte tot donkerrode plekken onder de huid. Deze bestaan uit kleine partikels bloed en afvalstoffen (sha).

De doorbloeding en ons lymfesysteem worden geactiveerd om deze afvalstoffen en toxines af te voeren. De huid zelf wordt hierbij niet beschadigd. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis is.Over het algemeen verdwijnen deze plekken binnen 3 tot 7 dagen. Zodra afvalstoffen weg zijn op een plek van het lichaam, ontstaat er ruimte om weer mee te gaan "bewegen". Het betreffende orgaan wat correspondeert met de zichtbare reacties zal hier mede op reageren om tot heling te kunnen komen.

Uiteindelijk zal er steeds minder sha optreden wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt en klachten verdwijnen.

Een Guasha-behandeling kan gevoelig zijn op de plaatsen waar blokkades aanwezig zijn. Maar vaak wordt het als een weldaad ervaren en geeft het een algehele verbetering van klachten.